woensdag 17 juni 2015

Onderweg

De staat van de wegen in Noorwegen mag dan niet altijd om over naar huis te schrijven zijn. Maar ze werken er wel aan. Ik denk dat ik tijdens de vakantie wel een keer of vijf in colonne achter een volgauto ben gereden. En dan waren en nog regelmatig wegwerkzaamheden waar het verkeer werd geregeld door middel van verkeerslichten. 
Tja en dan ben je een dag onderweg en vraag je je af waar je gaat overnachten. Ik liet Namsos links liggen, maar na Namsos was er niet zoveel bijzonders meer. Ik bedoel, prachtige landschappen, maar geen overnachtingsmogelijkheden.Tijdens een kleine tussenstop.


Dus rijd je maar verder en dan moet je de veerpont op, want verder gaat de weg niet. Het zou de eerste van vele overtochten zijn.Maar als je dan aan de overkant bent hè en je ziet een camping, dan ben je blij. Alle hutten uitzicht op het fjord! Yes, hier ga ik pitten. En dan is dit je uitzicht. Op het fjord, ja,ja.

3 opmerkingen:

 1. Je gaat lekker met je verslag. Leuk, elke dag zo'n stukje!
  Het is lang geleden dat ik in Noorwegen was. Er waren nog lang niet zoveel bruggen en bij een veerpont kocht je gewoon een kaartje, of het reisbureau had dat al voor je gedaan.
  Kun je nu alle ponten ook op met de zgn. 'bropass'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De veerponten hier in de provincie rijd je gewoon op en dat wordt verrekend dmv van een ´brikke´ in de auto. Zo´n electronisch ding dat registreert waar je door tolporten rijdt en de tol dan automatisch afgeschreven wordt. Maar in Nord-Trøndelang en Nordland ging alles nog handmatig, alhoewel je overal met je bankpas afrekenen kon.
   De kuststreek heeft veel bootverbindingen vaak ook met tussenstops. Dus het is niet altijd een kwestie van je auto gewoon oprijden. Het is passen en meten. Veel vrachtverkeer en ook al veel campers. Soms kan je er gewoon oprijden. Soms in zijn achteruit omdat dat de pont dan achterstevoren aanlegt. Er zijn vaak ook meerdere stops. Het was wel een ervaring iedere keer :)

   Verwijderen
 2. Dank voor je uitleg. Wij hebben zo'n brikke waarmee we ook over de bruggen rijden (Denemarken-Malmö) en ik dacht dat je die overal kunt gebruiken. Maar het is dus nog niet zo dat hij overal werkt. Maar bankpas is ook prima. Fijn om te weten als we ook nog eens die kant opgaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!