dinsdag 16 juni 2015

Stop 2: Bølarein

In het boekje had ik gelezen over een rotstekening in de buurt van Steinskjer Bølareinen. Het Bøla-rendier. Rotstekeningen fascineren mij enorm en daarom een kleine omweg.
Het was geen bescheiden tekeningetje en goed te zien. Hoewel het droog was, was er water veel water in de Bøla daardoor was de beer helaas niet zichtbaar. Ach, ik was al tevreden met het rendier.Maar deze was wel zichtbaar. Zie je hem?Misschien helpt dit een tekeningetje van Bølamannen. Hij werd pas in 2001 ontdekt. Een man op sneeuwschoenen en een stok in de hand.

Geleend van bolarein.no

Er was ook nog een natuureducatief wandelingetje uitgezet van een paar kilometer. Na al dat rijden wel lekker weer even te lopen. Onderweg bordjes over wilde dieren: wolf, beer, veelvraat, lynx, eland, je zou er bang van worden. Nou leek me dit niet de zozeer een goede omgeving voor die dieren. Veel te veel mensen. Maar als ik alleen in het bos loop moet ik er niet aandenken, want dan wil ik maar één ding: naar huis.
- Ben niet bang voor de wilde dieren, ben niet bang, ben niet bang -


Halverwege de wandeling mooi uitzicht op het Snåsa-water. Vroeger een deel van de Trondheimfjord. Helaas had ik mijn lunchpakketje niet bij me, dus maar snel verder.2 opmerkingen:

  1. Geweldig die rotstekeningen! Enorm interessant, net als grafheuvels en -velden bijvoorbeeld!
    Jammer van je lunchpakketje, is mij ook eens overkomen, jammer is dat dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie plek. Noorwegen kennen we nog niet zo goed. Wie weet deze zomer :-).

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!