woensdag 30 mei 2012

Pinksteren

De Pinksteren was zeer ontspannen, mede doordat een aantal bewoners een weekend elders doorbrachten en het fantastisch weer was. Zaterdagavond was het traditionele Pinkstervuur waar we gezellig met z'n allen brood hebben gebakken en marsmellows hebben geroosterd. Zondag was er geen gezamelijke activiteit en was er maar een bewoner thuis dus was het heerlijk relaxt.
 's Maandags was er een wandeling gepland over het grondgebied van jossåsen. Naar oud gebruik heeft al het land hier een naam die ofwel verankerd is in de situering, de typische kenmerken ervan, of oude familienamen dragen. Van een aantal stukken land dat jossåen de afgelopen jaren heeft aangekocht is geen oorspronkelijk naam meer te achterhalen. Dus daarom een rondwandeling om samen te 'zoeken'  naar een nieuwe naam. Zo heeft een van de weilanden nu de naam Lysbakken (lichte grond) gekregen omdat het een weiland is op een lichte zuidhelling omringd door dicht naaldbos. Een stuk bos aan de noordzijde van het grondgebied draagt nu de naam Eventyrskogen (Sprookjesbos). Wel toepasselijk voor een donker, vochtig bos met vele kleine watertjes en moerassen. Je zou er zomaar trollen en huldra's tegen kunnen komen...
Wel was het erg koud! Veel wind, regen, hagel en zelfs even natte sneeuw. En dat terwijl ik op zondag nog na had zitten denken over een zitplek in de schaduw omdat het op de veranda echt niet te harden is als de zon er een beetje doorkomt.

Welkom in Noorwegen!

Van 26 graden in het pinksterweekend naar 10 graden nu  (had ik dan toch wat meer warme kleren mee moeten nemen?). 's Nachts vriest het nog net niet. Hopelijk wordt het snel een beetje warmer, want 10 graden is me net iets te koud. Brrr.....

Ik heb me voorgenomen mijn fotocamera maar standaard in mijn jas te stoppen tijdens bijzondere activiteiten. Een berichtje zonder foto vind ik er maar saai uit zien.

4 opmerkingen:

 1. Dat vind ik ook altijd Huldra, ik denk niet dat je op mijn blog, met inmiddels iets van vijfhonderdzoveel berichten, een bericht zonder foto zult vinden. Of het moet een korte mededeling zijn geweest. Het zou leuk zijn te zien hoe Lysbakken en Eventyrskogen er uitzien, maar ik kan me daar wel een goede voorstelling van maken :-). Met het weer is het hier exact hetzelfde. Ik sleep wat af met de jonge plantjes i.v.m. kans op nachtvorst.
  Groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels heeft m'n camera het loodje gelegd :( van de week maar eens op zoek naar een nieuwe.

   Verwijderen
 2. Heerlijk om zomet je mee te lezen....hoop voor je dat de temperatuur een beetje stijgt.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooralsnog niet, er valt nog regelmatig sneeuw. Gelukkig blijft het niet echt lang liggen en laat de zon haar gezicht ook nog af en toe zien.

   Verwijderen

Ik hoor graag van je!