vrijdag 25 mei 2012

Mijn nieuwe stekkie!

Afgelopen woensdagochtend werd ik door zus en kleine neef naar het station gebracht om vervolgens de trein naar Schiphol te nemen. Erg fijn, zo hoefde ik minder te slepen met mijn bagage. Vanuit het vliegtuig was goed te zien dat grote delen van Noorwegen nog onder de sneeuw liggen en daar waar de sneeuw verdwenen was, had het land een roestbruine kleur. Het zag er niet echt aantrekkelijk uit, maar gelukkig eenmaal geland stond ik onder een heerlijk zonnetje en viel het met de bruine drap ook wel mee. Frank zat al te wachten, en in de pick-up was nog net plek voor mijn bagage en mij. De rest van de lading? ik denk zo'n 2000 rollen toiletpapier en 15 bananendozen. Lekker praktisch, onder het motto 'hoeven we ons daar de komende maanden niet druk over te maken'  ;)


Frank vertelde me dat Midgard mijn stekkie wordt en dat ik gelijk het appartementje (of is dat een te groot woord voor een kamer, badkamer en gang met keukenblok?) in kon. Mijn voorganger verhuist binnenkort naar een andere woning op het terrein en in afwachting daarvan bivakkert hij in een vw-campertje. Erg aardig van hem. Ik was echt heel erg blij dat ik gelijk op mijn definitieve stekkie terecht kon. 

Vanuit mijn kamer pak ik nog net een stukje uitzicht op het meer mee. En dat zal als de bomen vol in blad schieten nog wat minder worden. Maar voor nu erg leuk.


... en om half drie 's nachts 

Gelukkig waren er wat basismeubels in mijn kamer geplaatst. Niet helemaal mijn smaak maar met Containergirl en wellicht onze zweedse vrienden wordt het zeker gezellig bij mij de komende tijd.

Vooralsnog ziet het er als volgt uit. De foto's spreken voor zich. Inmiddels heb ik het bed al voor de tweede keer verschoven. Het is even zoeken naar het fijnste hoekje. De stellingkast heb ik er ook al uitgegooid, met de rest wacht ik nog even anders wordt het zo leeg.
Mijn 'appartementje' heeft een eigen ingang en daarnaast een tussendeur die uitkomt op de centrale gang van de woning. Erg praktisch. Genoeg om betrokken te blijven bij de woning en genoeg om ook afstand te kunnen nemen. 
kamer noordzijde

kamer zuidzijde

gang met keukenblokje

antro-badkamertje
Na een eerste korte nacht (toch wel even wennen dat het niet echt donker wordt 's nachts) begon de donderdag met het weerzien van oude vrienden en het kennismaken met nieuwe mensen. Erg leuk zo'n rondje, maar ook ontzettend vermoeiend. Daarna een inspectierondje door het huis. 
De medewerkersituatie was niet optimaal de laatste tijd en daarom oogt alles wat chaotisch. Hier ligt dus, zoals het zo mooi heet, een uitdaging. Hoe verander je zaken, zonder mensen voor de schenen te schoppen, betrek je de bewoners bij veranderingen (willen ze die wel?) Daarnaast vind ik het lastig in te schatten hoe mijn toekomstige mede-werkers hierin staan. We moeten uiteindelijk wel een vorm vinden die ons allemaal enigszins past. En de laatste medewerkerwisseling staat pas gepland voor eind juli en dat is wat te lang om te wachten. Nou ja, we zullen wel zien. Eerst maar eens bespreekbaar maken met de huidge mede-werkers en bewoners.

's Middag in de keuken nader kennis gemaakt met Maren een jonge medewerker uit Duitsland. Zij al pratende een taart bakkend en ik aan de poets. 
Op de avond van mijn eerste dag hier stond namelijk de jaarvergadering gepland. Een bijeenkomst waar verantwoording wordt afgelegd over het afgelopen jaar. Daarbij zijn veel familieleden van de bewoners, bewoners, interne en externe medewerkers en het bestuur aanwezig. Het was een prettige informele bijeenkomst. 
Na het officiele gedeelte werd er een aantal scenes uit het toneelstuk Kardemomme By opgevoerd. Helaas geen foto's gemaakt omdat ik nog een herkansing dacht te krijgen volgende week. Maar nu ben ik gevraagd voor de rol van het paard Hippocrates (hihihiihiii). En fotograferen is lastig als je in een paardenpak op de buhne staat. 
De avond werd afgesloten met een gezellige bbq. Tijdens de bbq herkennisgemaakt maakt met wat familieleden van de bewoners van Midgard. Ik moest mezelf hier echt even goed voor oppeppen. Al zoveel indrukken zo'n eerste dag. Maar ik heb prettige gesprekken gevoerd en het is wel zo fijn te weten welke mensen schuilen achter telefonisch of mailcontact. 

Om 10 uur draaide ik lekker mijn bedje in. Dag 1 en ik zat er alweer volledig in. Fijn..  maar ook wel een raar gevoel.

9 opmerkingen:

 1. Fijn dat je in Midgard een kamer hebt gekregen, wat een prachtige plek. Een uitgebreid bericht heb je geplaatst, krijg nu een goed idee ervan. Dat was me het dagje wel, kan me voorstellen dat je dan moeilijk in slaap komt. Waarschijnlijk niet alleen door het licht, maar ook door alle indrukken. Dan ben je nog veel te druk in je hoofd. Er ligt een uitdaging voor je. Heel veel succes en geluk nogmaals!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Morgen een tur naar Containergirl om leuke meubeltjes te zoeken, zodat het Mijn kamer wordt.

   Verwijderen
 2. Toch Midgard geworden. Leuk plekje. Van binnen ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi zus,
  leuk om je 'plekje'/'stekje'te zien en je verhaal te lezen. Ik heb het voorgelezen aan Mike, hij weet nog niet wat hij er van vinden moet. Kusssssssssss....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je reageert! Ik begrijp dat het nog wennen is, misschien maar wat kindvriendelijke foto's plaatsen?

   Verwijderen
 4. Fijn dat je zo snel je blog hebt bijgewerkt. Nu kunnen we ons een voorstelling maken van jou reilen en zeilen. Vergeet niet te genieten; Ik zie op mijn scherm dat de zon ook bij jullie schijnt. Gelukkig niet zo warm als hier (28graden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik zal proberen alles een beetje bij te houden :) Als het niet lukt moet je maar tot de orde roepen ;)Inmiddels is het hier wat afgekoeld, maar dat had je vast al gezien.

   Verwijderen
 5. Wat een heerlijke plek...ik wens je veel succes en blijf je graag volgen!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!