dinsdag 20 januari 2015

Weekendje vrij

Het eerste weekendje vrij van het jaar.
Vrijdagavond eerst even wezen winkelen. Onder andere een gelukstasje gekocht in de knutselwinkel met de gedachte mijn creativiteit eens uit te dagen.


Bij de eerste blik, een vaag vermoeden dat dit weleens helemaal de plank mis kan gaan slaan. Maar hé er is vast wat mee te knutselen.


Oké dan: adventslabels, kerstetiketten, nog wat adventslabels, kaarsenhoudertjes, ringetjes om sieraden mee te maken en neppareltjes. Nou m´ n creativiteit stimuleerde het niet, maar wel mijn lachspieren !
Verder dit weekend gezellig wezen theeleuten met een vrienden en dromen van een eigen zomerhuisje. Veel gelezen en begonnen aan Wie is de Mol? en ik kan nu al niet wachten tot de volgende aflevering.
En zondag lekker naar de bioscoop, een filmpje pakken. Het wordt Calvary, de titel voorspelt een tragische film. Maar in het filmoverzicht wordt het omschreven als een film met zwarte humor. Het feit dat het een ierse film is trekt me over de streep. Ik vind iers altijd prachtig klinken.


CALVARY

De film begint met een scene in een biechtstoel. Je ziet de priester die van iemand die ter biecht komt te horen krijgt dat deze als kind is misbruikt door een priester. En nu gaat hij de priester vermoorden volgende week zondag. Waarom? Niet omdat de priester slecht is, maar omdat ie een goede priester is. Na deze intrigerende eerste scene waarin je dus alleen het gezicht van de priester ziet volgt een boeiende schildering van priester en dorp. Ik ga er niet over uitweiden. Het eindigt bloedig, dat is wat minder. 

Vooral de uitspraak van de priester dat het er teveel naar de 10 geboden worden gekeken in plaats van  naar de deugden blijft bij me hangen. 

En dan stap je de bioscoop uit terwijl de klokken van de Nidarosdom aan de andere kant van de weg  luiden voor de volgende dienst...


2 opmerkingen:

Ik hoor graag van je!