dinsdag 4 september 2012

Au!!!


En toen ging ik door mijn enkel heen. Vanmorgen zat ik opeens voor onze gemeenschappelijke zaal op de grond. Net na de koffiepause dus veel bekijks. Natuurlijk gewoon opgestaan en daarna stug doorgegaan met mijn werk, vandaag het bereiden van een maaltijd voor 10 personen. Zittend op een kruk, beetje heen en weer hinkelend/strompelend maar een eenvoudige pastamaaltijd in elkaar gedraaid. Na het eten blijkt mijn voet toch wel erg dik te zijn geworden. Arnicazalf smeren en druppels innemen blijken geen wondermiddel te zijn (alhoewel ik er wel altijd op hoop). Daarnaast een echte 'schaaf' op mijn knie.

Vanmiddag dan toch maar het wijze besluit genomen om met voet omhoog wat rust te nemen. Precies wat ik nodig had, want sinds ik donderdag terugkwam eerst ziekjes en daarna met volle vaart aan de slag. Iets te veel vaart bleek dus vandaag ;)
Eerst nog het ijvere plan om wat te studeren. Over drie weekjes heb ik een seminar in Estland. Maar toen bedacht ik me eerst hier maar weer eens wat neer te plempen.

Maar eens beginnen met mijn tripje naar Nederland. Eind mei vertrok ik met wat kleren en persoonlijk spulletjes naar Noorwegen met het voornemen ergens in de herfst mijn boedel te halen. In de loop van de zomer begon ik mijn spullen meer en meer te missen, dus plande ik een tripje naar Nederland. Er meldde zich twee bijrijders eentje wilde van hier naar Duitsland en de andere had een lift nodig van Duitsland naar hier. Ik had er helemaal zin in. Maar een weekje voor vertrek bleken beiden niet te kunnen ivm werk. Balen... hiermee werd het tripje ipv iets waar ik naar uitkeek een verplichte rit. De avond voor vertrek vertelden twee bewoners die van de zomer naar Finland waren gereisd met de boot over alles wat er te doen  en beleven was. Precies wat ik nodig had! De knop ging om.

Op woensdag vertrok ik met een lege auto richting Oslo. Om niet te veel te hoeven stressen had ik een overnachting geregeld (bedankt Judith!!). Het was een rare gewaarwording om rond een uur of 5 weer eens in een echte spits terecht te komen op meerbaanswegen (Hier in Trondheim staat het ook iedere middag vast, maar dat is echt alleen in het centrum). De volgende dag relaxed op weg naar de boot. Maar net voor we de boot op konden sloeg toch de stress even toe. Ik vind het altijd verschrikkelijk zo'n grote veerboot op te rijden. Maar ook dit keer ging het weer goed.
Dus met de verhalen van mijn bewoners in het achterhoofd wat het nu tijd voor genieten.

Lekker uitwaaien aan dek

Me verbazen over de grote en luxe van zo'n boot

Met een drankje naar een lekker foute 'loveboat'show kijken
en na een heerlijk nachtje slapen de dag beginnne met een goed ontbijtje
En dan de boot afrollen (weer eng!) en kilometers maken. In Nederland dan nog een omleiding maar aan het begin van de avond dan eindelijk bij mijn zus. Zo fijn om iedereen weer te zien!
Zaterdagochtend gelijk maar mijn boodschappenlijstje afgewerkt en daarna gezellig het verjaarsfeestje van kleine neef gevierd. Zondag traditiegetrouw bramenplukken, maar helaas op ons vast plukplekje weinig bramen te vinden en die er hingen waren nog rood (ook wel wat vroeg plukken in augustus). Daarom maar naar de Sprankenhof gegaan en daar tussen de buien door wat kleinfruit geplukt. Maandag eerst naar de tandarts en toen even op mijn oude werk langs waar de rode loper al uit lag. Hardstikke leuk! Dinsdag was het  helaas alweer tijd om te gaan.

Bramen, aardbeien en later ook nog blauwe bessen en frambozen geplukt. Mmmm

De rode loper :)

En toen weer kilometers maken. Eerst naar Bochum om daar te overnachten (Takk Rose!) en daarna de volgende ochtend heel vroeg op pad om de boot te halen. Dit keer parkeren op een hoog en krap dek, veel steken en doen om zoveel mogelijk auto's mee te krijgen. Maar lachend van de zenuwen kwam het toch goed. Oeps.. vergat wel de handrem aan te trekken in eerste instantie, maar gelukkig leverde dat geen botsing op.
Nu een buitenhut, ik zag zelfs nog een tuimelaar voorbij gaan!


Onderweg kwamen we dit zeilschip tegen. Prachtig!

En in Noorwegen was het inmiddels herfst...
En toen weer kilometers maken. Eerst naar Bochum om daar te overnachten (Takk Rose!) en daarna de volgende ochtend heel vroeg op pad om de boot te halen. Dit keer parkeren op een hoog en krap dek, veel steken en doen om zoveel mogelijk auto's mee te krijgen. Maar lachend van de zenuwen kwam het toch goed. Oeps.. vergat wel de handrem aan te trekken in eerste instantie, maar gelukkig leverder dat geen botsing op. 22 uur later de boot weer afgerold (gelukkig de laatste keer :)) en kilometers maken. Ik ben slechts 9 dagen weggeweest, maar een wereld van verschil. Helaas geen foto's van genomen.
De zomer is nu echt voorbij en de herfst begonnen en hier in mijn appartementje is het nu gezellig maar chaotisch.

Bijna thuis...

Het zit er bijna op , nog 2 km te gaan.

1 opmerking:

  1. Veel beleefd dus weer. Luxe boot trouwens op de heenweg naar Nederland. Welke boot was dat?

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!