dinsdag 27 maart 2012

Hollands weekendje weg

De dagen denderen voort. Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar het is pas twee dagen dat ik terugkwam van een weekendje Leiden met een vriendin.

We vielen met ons neus in de boter. Het was het eerste echt zonnige lenteweekend van het jaar.
Op zaterdag deden we een rondje Leidse Loper en bezochten we de Lakenhal. De geschiedenis van Leiden heeft nu nog maar weinig geheimen voor ons. Na een lekker vegetarisch maaltje brachten we de avond door in de Leidse Schouwburg voor de premiere van Kamps en Kamps 2. Wat een intieme en mooie schouwburg! Het optreden van de broers Kamps vond ik wat chaotisch en ik miste de grote lijn. Jammer, want bij vlagen zijn ze echt briljant. Zondag brachten we door in het Museum voor Volkenkunde en in de zon! Heerlijk.


Hollandser kan niet. Het huis van de stadstimmerman.


Mocht ik terugkomen naar Nederland dan lijkt dit pandje me wel wat.Leuk al die muurgedichten in Leiden, maar zo'n talenwonder is toch niemand?


Hollands glorie: De Lakenhal

Ik zal blij zijn als donderdag mijn laatste werkdag erop zit. Niet omdat ik er klaar mee ben. Maar eenvoudig weg omdat mijn hoofd begint over te lopen en ik ongeduldig aan het worden ben. Ik zie er naar uit om me de komende twee weken helemaal op het voorbereiden van de verhuizing te kunnen storten. Even alle focus op Noorwegen.

1 opmerking:

  1. Hej Huldra,
    Ik woonde vroeger 20 km. van Leiden en wat kwam ik er graag. Ging vaak op de fiets zomers. Boerenkaas kopen in de polder onderweg. Natuurvoedingswinkel bezoeken, terrasje. Het is een prachtige stad. Herinner me ook nog een heel fraaie zeer oude kerk met graven erin. Ik genoot dan dus ook erg van je foto's. En na morgen ben jij klaar op je werk. Veel succes met de voorbereiding van de verhuizing.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!