zaterdag 23 mei 2015

Opruimen (voor de zoveelste keer)

Vandaag is het 3 jaar geleden dat ik terugkeerde naar Noorwegen. Toen ik hier naar toekwam had ik een rugzak en een kleine koffer bij me met kleding en de dingen die echt belangrijk voor me waren. Een paar maanden later reed ik met een lege Touran naar Nederland en kwam deze volgeladen terug. 13 verhuisdozen als ik het me goed herinner en nog wat los spul. Inmiddels heb ik er de afgelopen jaren weer heel wat bijgekocht en gekregen. Is mijn woonruimte weer aardig vol aan het raken, en niet in het minst mijn hoofd ook.

Tijd voor een rondje ruimen dus.

Eerst ben ik maar eens grondig door de kledingkast gegaan. Dat ging lekker. Het leverde en hele vuilniszak op met kleding. Deels nog te hergebruiken dus dat gaat in de kledingcontainer en sommige dingen gewoon weg. Daarna was mijn boekenkastje aan de beurt. Een Ivar ooit gekocht, want praktisch en niet duur. Maar nu stoort het me al een tijdje dat het er zo rommelig uitziet. Dus alle boeken over in een dichte kast en ook een stapeltje dat de deur uit mag.
Doordat ik in mijn kledingkast zo lekker plek had gecreëerd konden daar mijn ordners in. Hoog tijd om die ook een keer uit te zoeken, maar dat komt later wel eens een keertje. Maar waar ik nu de rest moet laten?

Zoals je ziet een stapeltje ´nog te lezen´, een stapel biebboeken. Omdat de bieb verhuist is de uitleentermijn liefst 4 maanden! Nog zo´n ik.ea ding voor rommeltjes en wat dierbare prullaria.
Iemand een ideetje waar dit te laten? Misschien ben ik iets te optimistisch met het willen verwijderen van Ivar.

Nou heeft dit opruimen niet te maken met de lente in mijn bol, maar meer met de chaos in mijn hoofd. Het leven biedt pittige uitdagingen op het moment. Zo run ik hier de tent al sinds februari met alleen maar praktikanten. Dat, naast mijn andere werkzaamheden in de organisatie, plus dat een aantal van de bewoners door een turbulente tijd gaan, maakt dat op het randje balanceer op het moment.
Het komt er op neer dat ik de boel de boel laat, vooral in mijn eigen woonruimte en een beetje in de algemene woonruimtes. Het welzijn van de bewoners staat hoog op mijn prioriteitenlijstje en dat van mezelf (dom, ik weet het) wat lager.

Wat me op de been houdt, is het plezier in het contact met mijn huisgenoten en de prachtige omgeving waarin ik mag wonen. Maar ik weet dat is niet genoeg.

via October Afternoon

Deze week mezelf wat meer teruggetrokken en aan het opruimen geslagen. Volgende week nog een weekje vergaderen, bespreken en wat al niet meer en dan VAKANTIE :)

Ik ben er zo aan toe! Lekker cruisen door Noorwegen dat is het plan. Ik houd jullie op de hoogte.

4 opmerkingen:

 1. Lekker vooruitzicht om te cruisen door Noorwegen. Doe kalm aan tot die tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laatste vergadering achter de rug. Nu nog wat zaakjes afronden/overdragen en dan lekker weg.

   Verwijderen
 2. Opruimen, ik heb me er afgelopen winter ook een tijd mee bezig gehouden. Heerlijk! Ik mis nog niets van wat we hebben opgeruimd, een mens sleept vaak teveel in huis.
  Nog een weekje en dan ga je lekker door Noorwegen trekken! Veel plezier en lekker uitrusten ook. Je houdt ons op de hoogte... ik kijk ernaar uit.
  Groetjes, Gon

  BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!