donderdag 5 juli 2012

Vrije dag


Na een veertiendaagse reis zijn de kleren die ik had mee willen nemen, maar niet in mijn bagage pasten eindelijk aangekomen. Erg fijn dat ik 's morgens vroeg weer gewoon in mijn eigen krokkies kan stappen. Vanmorgen was het niet zo vroeg als anders, donderdag is namelijk mijn vrije dag. Eerst maar eens een raam opgegooid en mijn dekbed wat frisse lucht gegeven. Daarna een ontbijtje en een lunchtrommeltje gepakt en op weg naar Trondheim gegaan om nieuwe gordijnen te kopen.


Na een bezoekje aan I.KEA nog even de binnenstad ingegaan. Het was er erg druk, dus uiteindelijk alleeen bij F.retex geweest, de tweedehandswinkel van het Leger. Daar vond ik een lekkere warme noorse trui. En onder het motto regeren is vooruitzien gelijk maar aangeschaft. Hopelijk hoef ik de trui voorlopig nog niet aan.Op de terugweg via plattelandswegen gereden om bij Jonsvatnet te kunnen lunchen. Helaas was het weer inmiddels wat somberder geworden. Ik had eigenlijk het plan me bij het water met een boek te installeren en zo de middag door te brengen. In plaats daarvan maar naar de bieb in Stjoerdal gereden om wat boeken te halen.


Thuis gelijk de gordijnen van de roe gerukt. Daarna bedacht ik me pas dat mijn nieuwe gordijnen eerst op maat moeten worden gemaakt. Maar dat klusje laat ik maar tot het weekend liggen wanneer ik weer vrij heb.


3 opmerkingen:

  1. Was een mooie tocht zo te zien. En die bibliotheken gaan zeker niet dicht in de zomer? De bibliotheek in Bardu gaat maar liefst vier weken op slot. Dan maar veel naar buiten gaan ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De bibliotheek in Hommelvik is een aantal weken dicht. In Stjoerdal is de bieb 5 dagen in de week open van de zomer en volgens mij is Trondheim gewoon 6 dagen open (is natuurlijk ook een wereldstad ;) Heb je nog (noorse) leestips?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De bibliotheek in een buurgemeente gaat iets later een maand dicht, maar is tot die tijd ook bijna nooit open op tijden dat het mij uitkomt. Zo Laatst gelezen en veel indruk gemaakt: Aina Basso: Inn i elden, over heksenprocessen in Vardø. Bezig met luisterboekversie van Hanne Ørstavik: Presten, vrouwelijke dominee die in een klein stadje in Finnmark werkt worstelt met van alles in en om haar, o.a. het Kautokeino-opprøret. Boeiend, maar ook soms irritant. Laatste dat ik naar de bibliotheek kon gaan heb ik maar een flinke stapel gehaald, o.a. twee boeken uit de Gobi-serie van Tor Åge Bringsværd gehaald, fantastisch. We gaan ook maar weer veel Nederlandse boeken lezen. En werken in de tuin. Het gaat goed met de boerenkool!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik hoor graag van je!