vrijdag 20 juli 2012

Tännforsen

Tja, en toen was het op eens weer hectisch. Vandaar dat nu pas de foto's van Tännforsen volgen.

In de zomermaanden zijn er veel mensen op vakantie. Het varieert hoe lang iedereen weg is. Sommigen zijn twee maanden op zomervakantie, andere twee weken en weer anderen vinden een tripje van 4 dagen lang genoeg. Met name voor deze laatsten proberen we in de zomer uitstapjes te regelen. Twee weken geleden reden we op een wat sombere maandag naar  Tännforsen in Zweden. Ongeveer twee uren rijden, maar we komen er graag. Een pracht van een waterval en daarnaast een eetgelegenheid waar het er altijd ontspannen aan toe gaat en met personeel dat altijd bereid is om aan onze wensen te voldoen. 
Ook dit keer was het weer een succes. 

Inmiddels beginnen zijn we hier in huis aan het broeden op een huistrip. We denken aan Oestersund (alweer Zweden). Niet te ver weg, veel te zien en te doen. Van het weekend maar eens kijken of we het georganiseerd krijgen...
















maandag 9 juli 2012

Op weg naar ....

Tännforsen, Åre N, Jämtlands län, Sverige

donderdag 5 juli 2012

Vrije dag


Na een veertiendaagse reis zijn de kleren die ik had mee willen nemen, maar niet in mijn bagage pasten eindelijk aangekomen. Erg fijn dat ik 's morgens vroeg weer gewoon in mijn eigen krokkies kan stappen. Vanmorgen was het niet zo vroeg als anders, donderdag is namelijk mijn vrije dag. Eerst maar eens een raam opgegooid en mijn dekbed wat frisse lucht gegeven. Daarna een ontbijtje en een lunchtrommeltje gepakt en op weg naar Trondheim gegaan om nieuwe gordijnen te kopen.


Na een bezoekje aan I.KEA nog even de binnenstad ingegaan. Het was er erg druk, dus uiteindelijk alleeen bij F.retex geweest, de tweedehandswinkel van het Leger. Daar vond ik een lekkere warme noorse trui. En onder het motto regeren is vooruitzien gelijk maar aangeschaft. Hopelijk hoef ik de trui voorlopig nog niet aan.



Op de terugweg via plattelandswegen gereden om bij Jonsvatnet te kunnen lunchen. Helaas was het weer inmiddels wat somberder geworden. Ik had eigenlijk het plan me bij het water met een boek te installeren en zo de middag door te brengen. In plaats daarvan maar naar de bieb in Stjoerdal gereden om wat boeken te halen.






Thuis gelijk de gordijnen van de roe gerukt. Daarna bedacht ik me pas dat mijn nieuwe gordijnen eerst op maat moeten worden gemaakt. Maar dat klusje laat ik maar tot het weekend liggen wanneer ik weer vrij heb.