dinsdag 27 maart 2012

Hollands weekendje weg

De dagen denderen voort. Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar het is pas twee dagen dat ik terugkwam van een weekendje Leiden met een vriendin.

We vielen met ons neus in de boter. Het was het eerste echt zonnige lenteweekend van het jaar.
Op zaterdag deden we een rondje Leidse Loper en bezochten we de Lakenhal. De geschiedenis van Leiden heeft nu nog maar weinig geheimen voor ons. Na een lekker vegetarisch maaltje brachten we de avond door in de Leidse Schouwburg voor de premiere van Kamps en Kamps 2. Wat een intieme en mooie schouwburg! Het optreden van de broers Kamps vond ik wat chaotisch en ik miste de grote lijn. Jammer, want bij vlagen zijn ze echt briljant. Zondag brachten we door in het Museum voor Volkenkunde en in de zon! Heerlijk.


Hollandser kan niet. Het huis van de stadstimmerman.


Mocht ik terugkomen naar Nederland dan lijkt dit pandje me wel wat.



Leuk al die muurgedichten in Leiden, maar zo'n talenwonder is toch niemand?






Hollands glorie: De Lakenhal

Ik zal blij zijn als donderdag mijn laatste werkdag erop zit. Niet omdat ik er klaar mee ben. Maar eenvoudig weg omdat mijn hoofd begint over te lopen en ik ongeduldig aan het worden ben. Ik zie er naar uit om me de komende twee weken helemaal op het voorbereiden van de verhuizing te kunnen storten. Even alle focus op Noorwegen.

woensdag 21 maart 2012

dinsdag 20 maart 2012

Het is lente!

Beleef de Lente - Live met Vogelbescherming



De lente is begonnen! Tijd om te genieten van vogels. Bij mij in de tuin vliegen de koolmeesjes af en aan en komt het echtpaar merel ook regelmatig op bezoek. Hier kun je genieten van nog veel meer vogels.

zondag 18 maart 2012

Het kwartje is gevallen

Ik ga echt naar Noorwegen! Natuurlijk, ik heb het besluit al in januari genomen,  ik ben aan het opruimen en weggooien gegaan. Maar ik was nog volop aan het werk en bezig in het hier en nu. Helemaal zen ;)

Afgelopen donderdag werd ik door mijn toekomstige ex-collega's verrrast met een gezellig etentje, alvast ter afscheid. Tijdens de speech viel het kwartje. Ik was echt even van mijn stuk. Ik ga dus echt stoppen en weg!

Ik had niet verwacht nog zoveel te werken in maart. Dus van mijn planning voor de voorbereidingen komt niets terecht. Ik ga er maar vanuit dat uiteindelijk alles wel op tijd geregeld zal (moeten) zijn. De extra inkomsten komen goed van pas. Tenslotte moet ik toch een aantal weken overbruggen zonder inkomsten voor ik vertrek.

Dit weekend maar weer eens geruimd. Dit keer was de schuur aan de beurt. De afgelopen jaren heb ik hier al mijn grofvuil ingemikt. Altijd met het voornemen binnnenkort toch eens naar de milieustraat te rijden. Dat werkt dus niet.. Van uitstel kwam afstel en nu is het een enorme puinhoop. Enkele weken geleden waaide ook het golfplatendak van mijn schuurtje los. Waarschijnlijk lag het dak al een paar dagen open voor ik het zag. Alles nat! Het is nu dus echt te smerig voor woorden.
Dus nu de mouwen maar opgestroopt en alles door mijn handen laten gaan en gesorteerd. Een hoek met spullen voor de milieustraat (metaal, vloerbedekking, tuinmeubels, verf, overige rotzooi). M'n fietsen bij elkaar, en het tuingereedschap bij elkaar. Wat klein spul gelijk maar in de kliko gemikt en het ziet er nu al beter uit!

Het ritje naar de milieustraat staat voor woensdagmiddag op de planning. En nu ga ik echt!

woensdag 14 maart 2012

Sneak-preview

Van 2001 tot 2007 woonde ik hier al eens. Terug in Nederland heb in de afgelopen jaren niet echt m'n draai kunnen vinden. Ik heb genoeg leuke dingen gedaan en beleefd in deze periode. Dingen die in Noorwegen niet mogelijk waren. Zo heb ik een opleiding tuintherapie gedaan en woonde ik de laatste jaren dichtbij mijn zus en haar familie. Wat werk betreft was het interessant te zien hoe de gehandicaptenzorg in Nederland is georganiseerd.

Het besluit om terug te keren was lastig en er is een lange tijd overheen gegaan. Ik weet heel goed wat ik ga missen dit keer en merk dat ik veel emotioneler ben als in 2001 toen ik voor het eerst  naar Noorwegen  vertrok. Gelukkig is er nu skype en zolang de K.LM blijft vliegen tussen Trondheim en Amsterdam moet het mogelijk zijn het contact warm te houden.

Ik werk nog een paar weken, en dan kan ik gaan pakken. Tussendoor pak ik nog een paar weekjes voorjaarszon in Frankrijk en in de loop van mei vlieg ik dan naar Trondheim.




zondag 11 maart 2012

Zweden

Een aantal weken geleden startte Gonny van Een kijkje in Zweden een nieuw initiatief onder de naam Zweedse blogpraat. Op deze blog kunnen mensen hun verhaal kwijt over Zweden. Vandaag is mijn bijdrage gepubliceerd.

Nieuwsgierig? Dan hier even klikken.


The knights of Ni
The knights who say Ni

Zonnige zondag

Ik ben al sinds februari bezig met opruimen. Verhuizen is altijd een goed moment om eens kritisch door je spulllen heen te gaan en het plan is om alles in een (welliswaar grote) auto naar Noorwegen te vervoeren. Kritsch zijn is dan noodzaak. Inmiddels ben ik geen onbekende meer bij het magazijn van de kringloopwinkel.  De winkel zelf probeer ik te vermijden, maar dat lukt niet altijd. Er even rondsnuffelen is zo leuk, maar mezelf inhouden is noodzaak. Nog een paar maandjes en dan kan ik bij Containergirl gaan kijken. Die heeft ook genoeg leuke spullen in de aanbieding.

Sinds vandaag heb ik pas echt het gevoel dat ik dit huis ga verlaten. Gisteren is het logeerbed afgebroken (eventuele logees die nog komen kan ik een overheerlijk matje met slaapzak aanbieden). Hopelijk wordt het een dezer dagen opgehaald.

Vandaag is op een plant na alle lavendel uit mijn voortuin gehaadl. Het is nu maar een kale bedoening zoals je ziet. Aan de achterkant zijn er wat kruiden uitgestoken. Fijn dat ze een nieuw plekje krijgen. Waarschijnlijk wordt het huis waar ik woon over niet al te lange tijd gesloopt en dan zouden de planten ook gewoon met de grond gelijk worden gemaakt. Eeuwig zonde.





Nu weer lekker naar buiten. De tuin schoffelen zodat het er weer een beetje fatsoenlijk uitziet. Prima tuinwerkweer vandaag!